Wordt er een borg ingehouden?

Er wordt geen borg in rekening gebracht, wel is er in geval van schade een eigen risico van € 450,- bij niet verhaalbare schades.

Kan ik betalen met Ideal of heb ik een creditcard nodig?

Na uw huurperiode ontvangt u een factuur per e-mail die u met Ideal kunt betalen.

Wat als ik pech of schade krijg onderweg?

Binnen Nederland kunt u bij pech onderweg bellen met de Volkswagen Mobiliteitsservice op 0800-5557000, vanuit het buitenland: 0031-800-5557000. De huurauto is minimaal WA-verzekerd. Het eigen risico per schadegeval is € 450,-.

Kan ik mijn eigen risico afkopen?

Nee, dat kan niet. Wel kunt u dit HIER verzekeren.

Geldt er een maximale huurperiode?

Er geldt een maximale huurperiode van 1 week.

Kan ik deze auto ook huren als ik niet op de camperplaats sta?

Nee. De Volkswagen up! staat uitsluitend ter beschikking voor de campergasten op het bij UP4RENT aangesloten camperpark.

Wat is het uurtarief?

Van 6.00 tot 18.00 uur geldt het standaard tarief a € 5,50 per uur en van 18.00 tot 6.00 uur geldt het daltarief a € 3,75 per uur. Indien u de auto in de voorreservering voor 1 kalenderdag huurt, dan betaalt u een vast bedrag a € 39,50.

Moet ik naast autohuur ook kosten per gereden km betalen?

Ja. U betaalt € 0,25 per gereden kilometer. Dit wordt achteraf verrekend op uw factuur op basis van de gereden kilometers. Deze worden automatisch bijgehouden door ons systeem.

Wat als ik te laat ben bij het terugbrengen van de auto?

De kosten voor het gebruik zullen doorlopen. Daarnaast zal de bestuurder een mail ontvangen dat de reservering nog in gebruik is na de eindtijd. Wij vragen de bestuurder de auto voor het einde van de reservering terug te brengen, zodat een volgende bestuurder op tijd aan zijn/haar boeking kan beginnen. Wij adviseren u om tijdig een nieuwe reservering te plaatsen om teleurstelling bij de volgende huurder te voorkomen.

Is er een tweede huurauto beschikbaar als de eerste auto verhuurd is?

Niet gegarandeerd. We zullen ons best doen voor om een tweede voertuig te in te zetten.

Wat als mijn voorganger schade heeft veroorzaakt aan de auto?

Dit kunt u aangeven in de WeGo Carsharing App voordat u uw reservering start.

Waar lever ik de sleutel in na terugkomst?

De sleutel kunt u weer terugleggen in het dashboardkastje. De WeGo Carsharing App dient als sleutel voor het voertuig, wanneer u op minimaal 3 meter afstand van de auto bent en uw telefoon verbonden is met bluetooth. U kunt de auto dus via de app openen en sluiten.

Is er een minimale leeftijd waarop ik de huurauto mag besturen?

Ja, de minimale leeftijd hiervoor is 23 jaar.

Ik ben camperplaatshouder, hoe kan ik dit concept op mijn camperplaats realiseren?

U kunt contact opnemen met Rob de Mönnink (Eigenaar UP4RENT) via 0541-516100.

Hoe kan ik aantonen dat eventuele schade aan de auto niet van mij afkomstig is?

Door hem voor de start van de reservering te controleren. Zijn er op het moment van controle schades aan het voertuig? Meld deze dan in de WeGo Carsharing App.

Moet ik mijn auto schoon inleveren?

Nee, maar we vinden het wel prettig dat u ons doorgeeft als de auto een schoonmaak beurt nodig heeft. Dit kan bij terug komst op de locatie op het moment van sluiten geeft u aan of het voertuig schoonmaak nodig heeft of niet.

Moet ik de auto met volle tank inleveren?

Het is niet noodzakelijk om de huurauto met volle tank weer in te leveren. Graag in ieder geval NIET met een lege tank terug zetten. Er licht een brandstofpas in het voertuig, de pincode van deze tankpas kunt u tijdens uw reservering terug vinden in de app. Brandstofkosten worden na afloop verrekend op uw factuur op basis van € 0,25 per gereden kilometer.

Wie betaalt de benzine bij het tanken?

Als de tank voor minder dan een kwart vol zit, is het tijd om bij te tanken. Gebruik hiervoor de tankpas die je onder de zonneklep vindt. De pincode hiervan heeft u ontvangen via de mail. Noteer voordat je gaat tanken altijd eerst het aantal kilometers op de kilometerteller. Dit getal moet je bij het afrekenen invoeren. Open met de contactsleutel de tankdop. Achterop de tankklep vind je tankinstructies. Stop na het afrekenen de tankpas terug achter de zonneklep. Denk eraan dat je de juiste benzine tankt: E10/euro 95.